Duurzame materialen

We streven er naar om alles binnen ohdeer duurzaam en verantwoord te maken. Dat zie je terug in al onze keuzes. Van de kleding tot de verpakking en verzending.

Biologisch katoen

80%? 90%? Nee hoor, al onze kleding wordt gemaakt van 100% biologisch katoen. Het verschil met ‘gewoon’ katoen? Er worden geen chemische middelen gebruikt bij de katoenplant. Dat is beter voor het milieu, want de afvalstoffen komen niet in het grondwater. Ook hebben andere planten, dieren en insecten geen last van de gifstoffen. Nog een voordeel: biologisch katoen zit vaak ook gewoon lekkerder. Onze kleding heeft het GOTS-label (Global Organic Textile Standard), en valt ook onder het keurmerk van Organic 100 Content Standard. Hierdoor kunnen we garanderen dat het door ons gebruikte katoen biologisch is. Thumbs up dus!

gots

Door te streven naar 100% duurzame materialen – zoals biologisch katoen – en een duurzame en ethische productie bieden we een alternatief op de vervuilende kledingindustrie.

Duurzame verpakking

Het zou toch zonde zijn als we niet verder keken dan onze kleding. Daarom kijken we ook naar onze verpakkingen en gebruiken we geen plastic maar papier. Dat papier is 100% gerecycled én recyclebaar. Ook hier hebben we gekozen voor productie met een keurmerk. Dankzij het FSC-label weten we zeker dat het met oog voor de natuur is geproduceerd. Net als op de kleding is de bedrukking waterbased en vrij van chemicaliën.

Groene post

Ook de bezorging CO2-neutraal? Yes, we can. We versturen al onze kleding in postpakketten die door

de brievenbus kunnen. Niet thuis? Geen probleem. Jouw pakketje ligt bij thuiskomst op de mat te wachten. Zo besparen we al heel veel onnodige CO2 door extra rondrijdende pakketbezorgers. En de uitstoot die bij de bezorging vrijkomt? Die compenseren we via groene post van PostNL.

fair wear foundation logo vector 01 e1637603472336

Eerlijke productie

Behalve goede materialen, vinden we eerlijke productie belangrijk. Onze kleding wordt in India en Bangladesh gemaakt. Al onze producten worden onder Fair Wear geproduceerd, wat jaarlijks wordt gecontroleerd door de Fair Wear Foundation (FWF). FWF zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden en controleert de bedrijven die aangesloten zijn. Zo weten we zeker dat onze productie ethisch verantwoord is. Wij een goed kledingstuk, zij een eerlijke werkomgeving. Fair enough, right?

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday