Project Costa Rica

Koop je bij ons? Dan wordt jouw boom in Costa Rica geplant. Om preciezer te zijn in het Carara National Park. ​

Carara National Park

Het Carara National Park in Costa rica is een van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit in Midden-Amerika. Door grootschalige ontbossing zijn daar veel plant- en diersoorten verdwenen. Trees for All gaat de komende jaren minimaal 105.000 bomen planten om de oorspronkelijke natuur te herstellen. En wij helpen daar graag aan mee. 

Het doel van de Carara Ecological Corridor is een duurzaam ecosysteem waarin mens en natuur vanzelfsprekend verbonden zijn en elkaar versterken.

Biodiversiteit

Dankzij jouw aankoop krijgen jaguars, kapucijnapen en andere dieren hun leefgebied weer terug. Je ontvangt altijd een certificaat van de geplante boom, waardoor je weet waar hij staat. Wie weet kun je jouw boom en het regenwoud ooit in het echt bekijken. Nice, right?

Lokale bevolking

Het opkweken, planten en onderhouden van de bomen gebeurt door de lokale bevolking. Het project is dus van groot belang voor de lokale werkgelegenheid. Het opzetten van familieboomkwekerijen is succesvol en praktisch gebleken. Ook profiteren de mensen die in de corridor wonen van de opbrengsten van ecotoerisme nu het gebied weer rijker is geworden aan flora en fauna. Lokale boeren krijgen training en advies om op een duurzame manier hun land te verbouwen en het bestaande bos te beschermen.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday