Door bij ons te kopen, help je niet alleen jezelf. Want bij elke aankoop planten we ook een boom. Mooi voor jou, mooi voor de natuur, mooi voor de toekomst.

Trees for all

Dat planten? Doen we niet zelf. Daarvoor werken we samen met Trees For All. Trees For All is een erkende Nederlandse organisatie met ruim 20 jaar ervaring. Ze zetten zich in voor een groene en gezonde wereld. Hoe? Door bestaande bossen te herstellen en beschermen.
Het Costa Rica project

Koop je bij ons? Dan wordt jouw boom in Costa Rica geplant. Om preciezer te zijn in het Carara National Park, een van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit in Midden-Amerika. Dankzij jouw aankoop krijgen jaguars, kapucijnapen en andere dieren hun leefgebied weer terug. Je ontvangt altijd een certificaat van de geplante boom, waardoor je weet waar hij staat. Wie weet kun je jouw boom en het regenwoud ooit in het echt bekijken. Nice, right?

Waarom bomen?

Hoe helpt mijn boom tegen klimaatverandering en natuurbehoud? Als je vaak actief in de natuur bent, weet je het waarschijnlijk wel. Die lucht van een bos of boomrijke omgeving: heerlijk fris. Bomen filteren onze lucht. Ze halen CO2 en fijnstof uit de lucht en geven er schone lucht voor terug.

Op warme dagen liever sporten in het bos dan in de woonwijk? Niet gek, want dankzij het vocht dat bomen verdampen is het in een bebost gebied koeler. En op de lange termijn gaan ze door hun CO2-opname ook de verdere opwarming van de aarde tegen.

But there’s more! Bomen slaan water op en zorgen ervoor dat de bodem makkelijker water opslaat.Dat zorgt voor minder overstromingen en grondverschuivingen. Jouw boom werkt dus hard om jou te laten genieten van de natuur.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday