Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mail naar support@ohdeerclothing.com

Support

Verzending

Retourneren

Product

Duurzaamheid

Bomen

Support

Je kunt ons bereiken via de Whatsapp chat op de website, via de mail (support@ohdeerclothing.com) of via de chat van onze social media kanelen Instagram (@ohdeerclothing) en Facebook (/ohdeerNL). Via de chat reageren we meestal binnen een uur. Via mail sturen we je binnen 24 uur een reactie.

Heel graag zelfs! Je wilt natuurlijk niets missen van ohdeer. Op de homepage van onze website kun je je inschrijven!

Natuurlijk kan dat ook. We hebben in iedere mail van ons een ‘uitschrijven’ knop in de voettekst opgenomen. Je kunt ons ook altijd een berichtje sturen, dan helpen wij je bij het uitschrijven. E-mails die specifiek aan jouw bestelling zijn gekoppeld, zoals een retourbevestiging of een opvolging van je bestelling, kunnen niet worden uitgeschreven.

Verzending & levering

Verzending bij ohdeer is altijd gratis. 

Je producten worden binnen 1 tot 3 werkdagen geleverd. In de meeste gevallen wordt je product de volgende dag al verzonden.

Je kunt je pakket volgen met de link die je hebt ontvangen in je mail met je tracking nummer. Laat het ons weten als we je kunnen helpen!

Wij werken samen met PostNL voor verzending. Het pakketje past door de brievenbus, dus je hoeft niet thuis te zijn. Dat is beter voor het milieu!

Ja, ondanks dat je pakketje gewoon door de brievenbus past kun je altijd de status van jouw order inzien. Je bent dus altijd op de hoogte wanneer je pakketje geleverd wordt.

Wat vervelend! We gaan er natuurlijk even naar kijken. Stuur alsjeblieft een foto van het product naar support@ohdeerclothing.com en dan zoeken we naar een passende oplossing.

Retourneren

Dit kan tot 30 dagen na ontvangst van je bestelling. Omwille van het milieu proberen we het aantal retouren zo laag mogelijk te houden. Twijfel je dus over een kleur of maat? Neem dan even contact met ons op. We proberen je dan zo goed mogelijk te adviseren! Zo voorkomen we dat je meerdere maten bestelt, waar er altijd eentje van terugkomt.

Retourneren kan tot 30 dagen na ontvangst van je bestelling. Hoe? Loop de volgende stappen door en dan komt het helemaal goed:

1. Aanmelden
Stuur een mail naar support@ohdeerclothing.com om je retour aan te melden. Meld daarin altijd je ordernummer en welke producten je wilt retourneren. Het ordernummer vind je in de e-mails die je van ons hebt ontvangen.

2. Verpakken
Verpak daarna het product netjes in dezelfde verpakking of gebruik iets vergelijkbaars dat je thuis hebt.

3. Versturen
Stuur je pakketje naar het volgende adres:

ohdeer
Duivenkamp 58
3848 AW
Harderwijk

De retourkosten zijn voor eigen rekening en je kunt dus ook zelf bepalen via welke pakketdienst je het product retourneert. Wij raden aan dit via de postzakken van PostNL te doen. Deze staan altijd op het PostNL verzendpunt. Zodra jouw retour behandeld is in ons magazijn sturen we je een e-mailbevestiging en zullen we de terugbetaling doen. 

De kosten voor retourneren zijn voor eigen rekening en dus afhankelijk van de pakketdienst die je zelf kiest. Het goede nieuws is dat verpakking die je krijgt door de brievenbus past. Die kun je dus mooi hergebruiken en de kosten daardoor beperken.

Natuurlijk willen we voorkomen dat dat het pakket onnodige vervuilende kilometers maakt. We proberen je bij het product zo duidelijk mogelijk te informeren over de pasvorm en de maat die je nodig hebt. Twijfel je? Stuur ons een mail of app ons even, dan helpen we je.

Als je het product retourneert, retourneer je ook de boom. Deze boom wordt dus helaas niet geplant. Wil je alsnog graag een boom planten zonder een product te kopen? Ga dan naar www.treesforall.nl.

Product

Al onze kleding wordt gemaakt van 100% biologisch katoen. Het verschil met ‘gewoon’ katoen? Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de teelt van katoen. Dat is beter voor het milieu, want de afvalstoffen komen niet in het grondwater.

Onze kleding wordt in India en Bangladesh geproduceerd.

Zeker weten. Al onze producten worden onder Fair Wear geproduceerd, wat jaarlijks wordt gecontroleerd door de Fair Wear Foundation (FWF).  Zo weten we zeker dat onze productie ethisch verantwoord is. Wij een goed kledingstuk, zij een eerlijke werkomgeving.

Duurzaamheid

Het klimaat verandert en dat heeft invloed op de manier waarop wij van de natuur kunnen genieten. We vinden het belangrijk om bij te dragen aan het behoud van onze natuur. In de toekomst met z’n alle blijven genieten van een actief buitenleven, dat is ons doel.

We streven ernaar om alle facetten binnen ohdeer duurzaam en verantwoord te maken. Dat zie je terug in onze keuzes. Van het materiaal en de productie tot de verpakking en verzending.

Ja! Al onze kleding wordt gemaakt van 100% biologisch katoen. Het verschil met ‘gewoon’ katoen? Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de teelt van katoen. Dat is beter voor het milieu, want de afvalstoffen komen niet in het grondwater.

Zorgen voor de natuur doen we niet alleen met onze kleding. We letten ook op de productie van de verpakkingen. Daarom gebruiken we geen plastic maar papier. En dat papier is 100% gerecycled én recyclebaar. Ook hier hebben we gekozen voor productie met een keurmerk. Dankzij het FSC-label weten we zeker dat het met oog voor de natuur is geproduceerd.

We versturen al onze kleding in postpakketten die door de brievenbus kunnen. Niet thuis? Geen probleem. Jouw pakketje ligt bij thuiskomst op de mat te wachten. Zo besparen we al heel veel onnodige CO2 door extra rondrijdende pakketbezorgers. En de uitstoot die bij de bezorging vrijkomt compenseren we via groene post van PostNL.

Bomen planten

Bij verkoop van elk product planten wij een boom. Als je dus drie producten koopt, planten wij drie bomen.

Bomen hebben een heel speciale functie in de natuur. Ze geven ons lucht, water, voeding, verminderen fijnstof, voorkomen erosie, gebruiken CO2 voor hun groei en koelen de planeet. Door meer bomen te planten, en te zorgen dat de ontbossing verandert in her-bebossing, zorgen we voor een toekomst voor onze kinderen waarin ze kunnen ademen, drinken, eten, leven en kunnen blijven genieten van de prachtige natuur.

Nee, dit doen we niet zelf. Daarvoor werken we samen met Trees For All.

Trees For All is een erkende Nederlandse organisatie met ruim 20 jaar ervaring. Ze zetten zich in voor een groene en gezonde wereld. Hoe? Door bestaande bossen te herstellen en beschermen. Dit doen ze bijvoorbeeld in Nederland en Costa Rica. Meer informatie vind je hier

Samen met Trees For All garanderen wij de aanplant van de bomen binnen een jaar na ontvangst van de donatie. Voor het planten van de bomen is Trees For All afhankelijk van de plantseizoenen in het betreffende land en gebied. In Nederland planten we tussen november en maart. In de tropen gebeurt het aanplanten van bomen vlak voor de start van het regenseizoen. Op het moment dat er weer donaties worden gedaan voor boomaanplant, dan gaan de bomen het eerstvolgende regenseizoen de grond in. Meer informatie vind je hier

Koop je bij ons? Dan wordt jouw boom in Costa Rica geplant. Om preciezer te zijn in het Carara National Park, een van de natuurgebieden met de hoogste biodiversiteit in Midden-Amerika. Dankzij jouw aankoop krijgen jaguars, kapucijnapen en andere dieren hun leefgebied weer terug. Je ontvangt altijd een certificaat van de geplante boom, waardoor je weet waar hij staat. Meer informatie over dit project vind je hier

Het opkweken, planten en onderhouden van de bomen gebeurt door de lokale bevolking. Het project is dus van groot belang voor de lokale werkgelegenheid. Het opzetten van familieboomkwekerijen is succesvol en praktisch gebleken. Ook profiteren de mensen die in de corridor wonen van de opbrengsten van ecotoerisme nu het gebied weer rijker is geworden aan flora en fauna. Lokale boeren krijgen training en advies om op een duurzame manier hun land te verbouwen en het bestaande bos te beschermen. De bossen waar wij bomen planten worden minimaal 30-50 jaar beheerd. Meer informatie vind je hier

Veel mensen willen weten hoeveel CO2 precies gecompenseerd wordt met het aanplanten van bomen. Het omrekenen van CO2-opslag naar aantallen bomen is minder eenvoudig dan het lijkt. CO2-vastlegging wordt namelijk altijd berekend op basis van hectares en groei-jaren en is afhankelijk van veel factoren, zoals soort bomen, klimaat en soort grond. Tropisch bos legt gemiddeld 10 ton CO2 per hectare per jaar vast tijdens de groei, Nederlands bos legt 8 ton CO2 per hectare per jaar vast. Afhankelijk van het aantal bomen dat geplant wordt per hectare, kan een gemiddelde vastlegging per boom worden bepaald. Belangrijk om te weten: als je bij ons bomen doneert, kun je wel zeggen dat je bijdraagt aan CO2-compensatie, maar je kunt niet formeel een hoeveelheid (ton) CO2 claimen. Meer informatie vind je hier.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday